mybloggnotyours

Direktlänk till inlägg 25 augusti 2015

känns hopplöst! jag ä omöjlig! inget funkar!!

Av Evy - 25 augusti 2015 21:37

Hmm..!
hur ska ja börja dett kvälls inlägg?! *tänker*......


sist ja var på möte hos AF & F-kassan i.... hmm... när varä nu.. förra tisdan eller onsdan(minns ej helt) så pratade vi på hur ja skulle få hjälp med mina pengar framöver på kontot m.m från F-kassan, å så pratades det om vart ja skulle kunna tänka mig å ha ett praktik jobb framöver m.m å så prata vi på varför ja inte trivdes på de förra ställena ja var på å så m.m om vad som var bra å vad som var dåligt m.m

jag sa ju att ja är ju intresserad av djur å skulle ju VILJA vara på ett katthem MEN problemet ä den att det katthemmet dom har här i Krillehöla(Kristinehamn) tar det bara mot praktikanter å de har INTE RÅD å anställa fölk tråkigt nog! Hmm.. å det finns ju inget annat heller å Östervik(bondgården) ä ingen idé för där var ja på praktik år 2012 i ca 3 månader(juni till augusti) å det ä bara som en arbets prövning där å det ger inget äkta jobb där så att säga. sen hade ja vilja prova på nåt slags drejeri eller vad fasen det nu heter.. krukmakeri kanske det heter eller så, men det gick inte heller för den kvinnan som jobbar på stället har sitt eget företag å det gick ju inte då heller tydligen.
så berätta ja att ja gillar ju även å sy å sånt(brukar ibland/brukade sy till å från lite eget med ett å annat) då berättade damen från arb.förmedlingen att det enda ställe hon kände till var ett ställe som de hade en sk. ateljé i Forshaga å DET var lite VÄL LÅNGT bort tycker ja! vill helst inte pendla heller å då skulle ja aldrig  hunne i tid ändå oavsett m.m Men men...
så prata vi på att ja kunde annars vara på nåt ställe som kallas för.... hm.. ah va fasen heter det nu igen.. nå ställe iallafall som ja kunde göra nåt om dagarna. men DET ä ju heller ingen pratik som leder till nåt jobb sa ja då. det förstog dom ju å de förstog även mig när ja skulle förklara mitt om ett å annat när ja pratade vidare om vad ja ändå skulle kunna tänka mig, trotts att det ä svårt å hitta nåt som passar just mig!

alltså VARFÖR ska ALLTING kännas så HOPPLÖST när det gäller mig med å hitta nåt ställe att praktisera på som ja vill ska leda till jobb framöver?!... 
å NEJ, jag kan inte börja vara på vilket ställe som helst som alla andra kan!
iomed att jag ä inte stresstålig & jag kan inte hålla flera 100 saker i huvet samtidigt(allt för mkt information att komma ihåg) å det flesta jobb ä rätt stressiga i dagens läge.

ja har provat olika praktik platser ända sen högstadietid OCH gymnasietid.
jag har provar på att vara i matbutiker men det ä inget ja vill jobba med heller!
jag har provat för läääänge sen efter ja slutade gymnasiet att vara på sk. hem bland gamla(vet ej vad det kallas men..) å det var verkligen INGET för mig heller för det hände en viss sak med mig där som fick mig att inte vilja vara kvar helt enkelt(orkar inte förklara varför). har även provat å praktiserat på dagis å det passa inte mig heller. visst ja tyckte det var OK å busa med barna å holla lite koll sådär men ändå kändes det jobbigt å stressigt på sätt å vis!

alltså!.. det kommer ju ALDRIG att finnas NÅN ENDA praktik plats för mig framöver som ja hoppas vill leda till jobb!!   
jag känner mig ju totalt omöjlig till detta!
ja är i stan å kollar mig runt å undrar "där kanske man skulle kunna praktisera, eller där borta... eller på det där stället" men sen tänker ja då oxå att Nej det kan nog oxå vara stressigt eller så, för det ä nog lätt å gissa vilka ställen som ÄR stressiga att jobba på!
å sen en sak till.

jag har läst i vissa bloggar att många skrivit å sagt att man kan jobba om det man drömmer om att vilja jobba med!
jaha ja??!! ge mig MITT DRÖMJOBB då!!  med andra ord... mitt drömjobb FINNS INTE *känner mig besviken* alla andra verka lyckas men INTE jag!


VART ÄR MITT DRÖM, JOBB????


ja vill oxå ha ett dröm jobb..... precis som alla andra!!!
känns alltid så orättvist tycker jag!
jag har mina drömmar om vad ja alltid skulle vilja jobba med men(sorry för min upprepning igen) som sagt DET FINNS INTE! vad ska man då kalla de drömmarna?? jo,.. jag vet! de kallas för KROSSADE DRÖMMAR!  


så.... ja-aa! mitt liv kommer väll se jäkligt tomt ut framöver under dessa åren. Känns ju kul(INTE)!!
å det ä ingen idé att folk säger "ge inte upp hoppet, det måste ju finnas något?!" men nej... det ä just det som det inte gör! 
känns som man lika gärna kan ge upp att leta! för ja kommer ALDRIG HITTA nåt ställe/nån praktik plats som passar mig å som ja ska kunna klara av att vara på som INTE ä stressigt å så m.m

det kvittar nog VAD ja funderar ut å detta så äre svårt likt förbannat å hitta sånna ställen ja vill vara på eller så äre stressiga jobb!

som sagt!

HELT HOPPLÖST OCH HELT

OMÖJLIG ÄR VAD JAG ÄR!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda s

26 augusti 2015 08:42

En fotoatelje då? Det är ju ett lugnt arbete och du gillar ju att fota!

Egentligen tror jag att du kan ta vilket jobb som helst, bara du får en bra handledare och att du får ta det i din takt i början! Du vet att det är jobbigt för alla i början på ett nytt jobb.. Det är inte bara du som känner stress i början. Jag brukar säga att det tar ca ett helt år innan man börjat bli trygg på arbetet. Alla har inte ett drömjobb, speciellt inte som första jobb! Jag tycker att du ska hoppa på vad dom än erbjuder dig men att du kräver en bra handledare och gärna skriftliga instruktiober i början så du vet vad du behöver göra! det finns många med dina problem som får jobb Och dom får kämpa extra mycket men till slut så blir man van och tycker att det känns bra på jobbet!

Evy

26 augusti 2015 11:24

Linda S: tror inte att det finns nån foto ateljé här i stan tyvärr!!
Nej jag kan inte ta vilket jobb som helst. De vet de flesta. Jag har frågat som alternativ på AF om ställen ja skulle kunna tänka mig son ja trodde inte var stressiga men det visa sig att det va stressiga jobb. Jag kan INTE vara på stressiga jobb, jag blir bara uppjagad då å får stress mage å får kanske panik å blir hysterisk då så,.. Nej det går inte att jobba med vad som helst för mig Linda!... Tyvärr. För jag klarar inte av vad som helst i stressiga jobb. Därför måste ja på nåt sätt försöka finna nåt nån gång som är lugnt å som funkar för mig.
Det spelar nog ingen roll om ja skulle få en bra handledare eller så p som skulle visa ett å annat för det lär bli stress i slutänden å det pallar ja inte!
Tyvärr äre så. =/

 
Ingen bild

Kendra

26 augusti 2015 14:18

En dag kommer nog säkert det något du tycker om, och hoppas då att allt kommer att lösa sig för dig vännen. Det är aldrig lätt att hitta det man gillar. Jag har en gång också varit där, men jag kan säga dig att jag håller tummarna för dig! <3

Evy

26 augusti 2015 14:29

Kendra: tack. Jo jag vill ju oxå hoppas på att ja finner nåt framöver eller så, men känns så svårt hela tiden bara.. Som sagt! :(

 
Sara

Sara

26 augusti 2015 15:00

SV på kommentar på "Älsklingen kommer"
Ja, det va det. Hade tänkt ta bussen hem, men där stod han & väntade på mig. Va hemma nästan 25 min tidigare än va jag skulle vart med bussen ;)

http://www.nogg.se/devilinsky

 
Annie

Annie

26 augusti 2015 15:14

Vad jobbigt! Jag kan förstå dina känslor, även om min situation är/var lite annorlunda :)

Innan har jag varit sjukskriven länge, men ska nu börja plugga på högskolan ;) har kommit in på min utbildning och jag ska ge det ett försök ;)

Förstår det är inte lätt det där med jobb ..
Du vill inte plugga då? eller funkar inte det.

Hoppas det löser sig iaf för dig!

Kramar

http://www.lifebyannie.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

andreas

30 augusti 2015 00:15

Jag har inte jobbat sedan hösten 2012, klarar inte av jobb pga panikångest o stress.

 
Ingen bild

Evy

30 augusti 2015 13:25

Andreas. Nähe men har du kollat å frågat på arbetsförmedlingen om de har nå jobb som du KAN jobba på då. Finns alltid nåt lugnt jobb nånstans. Sök städjobb då. Det kan knappast va stress jobb.

 
Ingen bild

andreas

31 augusti 2015 01:26

nej men jag blev utredd av pskyolog i Karlstad för 1,5 år sedan och den kom fram till att jag inte klarar av att jobba. Ett helvete vara funktionhindrade i dagens samhälle när de är svårare för oss med jobb,
relationer, skola osv.

Evy

31 augusti 2015 07:44

Andreas: hmm jaha.. Men vad lever du på då?! Lever du på nån form av bidrag elle?! Tycker ändå det borde finnas jobb för dig för det FINNS ALLTID nåt lugnt jobb nånstans å då kan det ju knappast va stress.

 
Ingen bild

andreas

1 september 2015 00:56

Får pengar från fk kassan för att jag har sjukersättning.

 
Ingen bild

Evy

1 september 2015 01:22

Andreas: Å vad gör du när sjukersättningen sen tar slut då? Vad ska du då leva på?. För sånt får man bara söka i ca 2 å ett halvt år har jag hört.

 
Ingen bild

Linda s

2 september 2015 08:18

Fast du tycker att det borde finnas ett lugnt jobb utan stress till Andreas men du vet att det inte finns något sådant jobb för dig? Säger du inte emot dig själv nu?? Du måste faktiskt kämpa mer Evy du ger ju upp så lätt! Med den attityden kommer du gå på bidrag hela livet!

Evy

2 september 2015 09:27

Linda.S.: ja bara undrade OM det säkert borde finnas för han OXÅ för alla säger att det tydligen finns jobb för alla oavsett så!?!...
Ja ska ju försöka tänka ut nåt men är ju som sagt inte lätt såklart å finna nåt för mig heller fortfarande.
Ja men han lever oxå på bidrag, det sa han själv så. :)

 
Ingen bild

Linda s

2 september 2015 14:07

Jo men du lät så dömande mot honom när du är i precis samma sist! Det du behöver är en bra handledare som du känner trygghet till samtidigt som den kan hantera din stress och då tror jag att du grejar vilket jobb som helst! Dom flesta känner nån typ, någon Gång stress på jobbet btw så det kommer du aldrig undan. Det finns inget jobb utan krav på att du gör något! Om du inte vill ha krav på dig alla så kommer du nog få fortsätta på bidrag och det kommer inte göra dig gott! Du behöver ett jobb med rutiner och socialt umgänge. Säg till af att du kräver en bra handledare och att du kan prova vad som helst.. Då kommer det gå framåt.

Evy

2 september 2015 18:32

Linda S: du säger jämt att du alltid förstått dig på mig med ett å annat eller hur?!
Å ja kan verkligen INTE ta vilket jobb som helst hur som helst(t.o.m min mor vet det gällande mig). För de kanske inte vill ha folk som blir hysteriska av stress å får panik ångest så fort nåt blir fel nånstans eller så.
Därför måste det kunna finnas nåt som ä mindre stress å så att de kan gå lite efter vad jag klara av å så å inte sätta mig på vilket jobb som helst å TRO att ja kan tänka på "100 saker" samtidigt å det funkar inte.. Jag måste ha en sk. Lista att gå efter, punkt för för punkt så att säga om du förstår.
Annars skulle ja inte klara av det.

 
Ingen bild

andreas

3 september 2015 05:39

Bra fråga, får väl söka sjukersättning igen då jag ej klarar att jobba.
Jag har det till mars 2018.

Evy

3 september 2015 07:20

Andreas: men det ä väll 3 år.?? å så länge får man inte söka det!!

 
Ingen bild

83

7 september 2015 01:21

jag har rätt till sjukersättning till mars 2018, utan det hade jag bott på gatan i dag.

 
Ingen bild

Evy

7 september 2015 05:41

83: eum?!... Jaha!?!..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Evy - 21 januari 2018 01:55

nu var det ett BRA TAG sen jag bloggade här.. men det ä för att jag för det mesta befinner mig på nouw nu mera!detta inlägg skriver jag här bara för att dela min youtube kanal! =)så är du ny på kanalen å kollar in min kanal så PRENUMERERA mer nä gärn...

Av Evy - 20 januari 2016 02:29


hej alla bloggare här på bloggplatsen.. ni som följer mig/läser min blogg!nu kommer ja snart sluta blogga här på bloggplatsen å blogga vidare på www.nouw.com    så ville ha lite nytt å blogga i nu när det ä 2016 å allt!skrev i tidigare inlägg sen n...

Av Evy - 19 januari 2016 16:07

Var påväg hemåt å fick se denna härliga eftermiddas himmel med härlig solnedgång. =) ...

Av Evy - 18 januari 2016 22:45


Ska nog skaffa sånna framöver.. :) Det finns ett antal utmärkta hälsofördelar som Himalayasalt erbjuder och du behöver inte äta det för att få dem alla. Lampor gjorda av saltet kan göra underverk för din hälsa och hem tack vare deras naturliga luf...

Av Evy - 18 januari 2016 20:55


Jaha det ä väll typiskt gällande kött oxå. Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket vill inte säga mycket mer än att det som ser ut att bli den kommande skandalen handlar om fiffel med ursprungsmärkningen. ? Vi har starka misstankar mot...

Presentation

antal besökare

Följ bloggen

Följ mybloggnotyours med Blogkeen
Följ mybloggnotyours med Bloglovin'

Länkar

Omröstning

vad tycker du/ni om min blogg??
 läsvärd
 bara kikar in
 läser ibland
 snygg blogg header
 läser varje dag

Senaste inläggen

Besöksstatistik

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se